Willem's Vintage Bikes

 

"Liefde, aandacht en verstandig omgaan met oud ijzer, en je kunt met deze klassiekers nog jaren vooruit"

De jongste race- of toerfiets die je bij Willem's Vintage Bikes zult aantreffen, is altijd nog minstens dertig jaar oud. Sterker nog, de meeste stammen uit het begin van de jaren 80 tot ver vóór de oorlog. Als je een vintage race- of toerfiets koopt, is het goed te bedenken dat je een fiets berijdt die minimaal vijfendertig tot zestig jaar oud is en die oorspronkelijk veelal niet voor intensief stadsgebruik is ontworpen. Van een paar dagen in de regen staan houden dergelijke fietsen niet, dan gaan de remmen stroef lopen. In een fietsenrek parkeren? De kans bestaat dat de kabels of draden blijven haken. De eventueel aanwezige verlichting geschiedt door middel van een ouderwetse dynamo. Zo'n systeem overleeft maar zelden de fietsenflat van het CS. Als je een rit wilt maken, mag je de (race)fiets nalopen op stroeve kabels, zachte banden en loszittende delen. Putdeksels, stoepranden, de keien op de Dam... allemaal eisen ze het uiterste van je fiets. Maar als je een veertigjarige race- of toerfiets gebruikt als een veteraan, een object uit het verleden dat al die jaren met zorg en aandacht door zijn eerste eigenaar is gekoesterd, dat met liefde en vakkennis in originele staat is teruggebracht, dan heb je een fiets met een stijlvol, doorleefd en authentiek karakter, een fiets met een verhaal voor een prijs waarvoor je weinig andere karakterfietsen koopt.


Kan ik dan geen vintage race- of toerfiets kopen voor het snelle dagelijkse werk, om elke dag rap van A naar B te gaan? Jawel, maar hou rekening met minder gemak en extra onderhoud en reparaties. Laat je door mij adviseren over de beste fiets voor het beoogde gebruik. Ik geef graag uitleg over de prijs-/kwaliteitverhouding van verschillende merken en types en over de beste manier om deze fietsoldtimers op de weg te houden.


Met een vintage race- of toerfiets van Willem's Vintage Bikes gaat het om het genieten van de rit zelf. Je hebt oog en waardering voor de technische oplossingen van toen, voor de slanke lijnen uit de jaren 70, voor de heerlijke retro-uitstraling van een leren zadel en dikke rode banden. Je weet dat iemand ooit de fiets heeft gekocht en hem al die jaren met liefde heeft gekoesterd opdat wij, anno nu, nog kunnen genieten van een unieke, soms met de hand gemaakte tweewieler die je nergens anders zult vinden. Wat je koopt, is een prachtig staaltje techniek met een unieke uitstraling, waar je veel plezier aan kunt hebben en dat altijd bijzonder zal blijven. Liefde, aandacht en verstandig omgaan met oud ijzer, en je kunt met deze klassiekers nog jaren vooruit.


Kaart
Opbellen
E-mail
Info